Ingrediƫnten voor 4 personen:
8 sint-jakobsschelpen, ontdooid
3 el wokolie
2 schaaltjes haricots verts (a 150 g)
1 tl wasabipasta
1 el Japanse sojasaus
1 tl gembersiroop
2 el olijfolie
2 cm verse gember, geschild en fijngeraspt
Bereidingswijze:
Snijd de sint-jakobsschelpen elk in 3 plakken en dep ze droog met keukenpapier.
Bestrijk ze aan beide kanten dun met de wokolie en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de puntjes van de haricots verts en halveer ze in de lengte op de naad.
Was de haricots verts.
Roer de wasabi, sojasaus, gembersiroop en olijfolie tot een dressing.
Verhit de rest van de wokolie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en
bak de haricots verts in 2-3 min. op middelhoog vuur gaar en knapperig.
Schep de gember erdoor en verdeel over 4 borden.
Veeg de pan schoon met keukenpapier en verhit hem weer op middelhoog vuur.
Schroei de plakjes sint-jakobsschelp in 5-6 sec. per kant dicht;
leg hiervoor de plakjes snel een voor een in de pan en
begin met keren van de eerste zodra je de laatste in de pan hebt gelegd.
Neem de eerste uit de pan zodra je de laatste hebt gekeerd.
Leg de plakjes sint-jakobsschelp tussen de lauwwarme haricots verts.
Besprenkel met de dressing en serveer direct.
|